dilluns, 29 de setembre del 2008

Correllengua Gandia 2008


Membres del Rebrot han participat aquest any en el tradicional Correllengua de Gandia. Acompanyant al Correfoc "Fem Fredat" de Simat de la Valldigna, van encapçalar la manifestació pacífica pels carrers de la capital saforenca. La muixeranga de la Safor, el grup de danses Roiç de Corella, l'Almoina d'Almoines, i com no els Dolçainers i Tabaleters de La Safor, (i en aquest punt cal aclarir que no hi eren els dolçainers de Bellreguard, tal i com figurava a la programació) van ser els encarregats d'acompanyar a la gran multitud de manifestants fins a la Plaça del Prado on es va llegir el manifest i on els dolçainers van interpretar la muixeranga davant un bonic castell dels de Gandia.
Tot i haver sigut una jornada emotiva i reivindicativa, vam tindre un moment de violència protagonitzat per una colla d'encaputxats que com a bons feixistes es van amagar darrere els seus passa-muntanyes i una enorme bandera blava que ni cal nomenar.Com és d'esperar en aquests grups radicals sense cap ideologia ni cultura definida, van decidir boicotejar el correllengua, perquè ben bé saben ells que si hagueren de fer una manifestació estarien sols, a més de no tindre del tot clar el que significa manifestar-se de manera pacífica a la volta de reivindicativa.
El pitjor de tot va ser la brutal violència amb que van actuar, llençant pedres i insults davant la passivitat dels cossos policials de Gandia, d'on des d'aquest humil bloc volem denunciar públicament. El resultat final va ser una dona ferida, a la qual li volem donar el nostre suport, i la indignació de tots els manifestants.
Malgrat tot, crec podem dir ben clar, que us perdonem. Sí, sí, us perdonem perquè sou una colla de desgraciats que només coneixeu una manera de fer les coses, i que divendres va quedar ben palès quina era. Perquè la violència i els insults són les vostres armes, perquè és una llàstima que no hageu estat dotats d'intel·ligència i cohèrencia, que no tingueu un discurs ni una ideologia definida, per no saber defensar el que no és defensable i perquè davant la gran multitud de manifestants no ereu més que quatre gats.
El correllengua en canvi, va ser tot un èxit de participació i de festa al carrer. I al cap i a la fi, això és el que compta.

1 comentari:

miquelet ha dit...

Des d'Elx, una forta abraçada a totes i tots vosaltres, especial ment a la dona ferida, esperant una prompta recuperació.
Aquesta setmana cel·lebrarem el nostre Correllengua a Elx amb un concert el dissabte amb La Gossa Sorda. Esteu convidades i convidats.

Salut.