dimecres, 9 de maig del 2012

AIXÍ VA ANAR LA IV REBROTADA POPULAR


El passat 5 de maig es va celebrar a Rafelcofer la IV Rebrotada Popular, una festa de caire reivindicatiu i que rememora aquell 25 d'abril de 1707. En aquesta ocasió El Rebrot i amb una sola veu hem cridat ben fort: CONTRA LA PODA REBROTA'T. Mostrant així el nostre rebuig a les retallades indiscriminades que estan afectant al sistema públic educatiu i de sanitat.

L'acte va començar amb el Romanç del Ceg, que ens contà una part de la nostra història. A continuació una cercavila va recórrer els carrers de Rafelcofer, amb la participació de: Dolçainers i Tabaleters de Vilallonga, Tabalaina (Sueca), la Colla Safor i El Rebrot. En acabar es va fer un berenar de germanor per a tots els assistents. Durant la cercavila vam rebre una visita inesperada, CANAL 9. Van entrevistar a l'organització i a un representant de cada colla i es va exposar quin era el motiu d'aquesta festa. Amb el rigor informatiu que els caracteritza, a la notícia van obviar al membre de l'organització, així com totes les explicacions del motiu de la IV Rebrotada Popular...com bé a dit la nostra companya Majo, Canal 9 ens ha censurat i això vol dir que estem fent les coses bé.

Es va llegir un manifest en contra de les retallades i després La Colla Safor ens va oferir un concert en el que van interpretar algunes de les peces que formaran part del treball que van a gravar aquest any en commemoració dels 25 anys de dolçaina i tabal a La Safor. Com sempre, ens van deixar bocabadats!!!!

Al descans es va fer l'entrega del Premi Rebrot 2012 a En JOSEP MALONDA SANCHÍS, per ser l'iniciador de l'ensenyament de l'instrument a la comarca i per la seva tasca i dedicació per a la recuperació de la dolçaina i la música tradicional.

El concert va continuar amb El Rebrot, que com ja és habitual van acomiadar a la gent amb el Cant dels Maulets, junt a La Colla Safor.

Després es va fer un sopar al “Raconet de la Plaça”, on només quedava gaudir de la nit i dels amics. Durant el sopar vam tindre el plaer d'escoltar “albaes” interpretades per Vicent i Minerva com a cantadors i Sònia versant, acompanyats de Basset al tabal i Hipòlit Agulló a la dolçaina.


Vos agraïm a tots els participants el vostre recolzament i vos esperem a la propera Rebrotada Popular.