dissabte, 3 de setembre del 2011

Segona temporada d’INSMUATS







Institut de Música Antiga i
Tradicional de La Safor
_________________________________________
Associació Cultural de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG
Nº Associació 8849 N.I.F.: G-96.683.040 C/Xiprers, 3 46702 Gandia




L’Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor està preparat per a encetar la seua segona temporada al proper mes d’octubre. Des d’ara i durant tot el mes de setembre resta obert el procés de preinscripció i matriculació.
INSMUATS és un projecte ambiciós i innovador a la comarca de La Safor que naix de la iniciativa de l’ A. C. de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG. Pretén ser un centre educatiu integral d’ensenyament, d’estudi i de recerca de la Música Antiga i Tradicional Valenciana, que té com a principal objectiu dotar a l’alumne d’una acceptable base musical per a entrar algun dia en una agrupació musical i/o que assolesca una sòlida formació per continuar amb els Estudis Professionals de Música, si és aquesta la seua intenció.
INSMUATS incorpora enguany l’ensenyament dels instruments de corda de rondalla, quedant així el ventall de matèries oferides de la següent manera:

  • Música Tradicional: Flabiol Valencià (8 anys), Dolçaina, Iniciació a Tabal/Percussió (de 6 a 8 anys), Tabal/Percussió, Sac de Gemecs, Tarota, Acordió Diatònic, Cant d’Estil i Rondalla.

  • Música Antiga: Xirimia, Clarí (iniciació), Sacabutx (iniciació), Cornetto (iniciació) i trompeta barroca (iniciació).

  • Altres: Llenguatge Musical, Jardí Musical (de 6 a 8 anys) i Conjunt Instrumental.

El curs passat acabà amb 7 professors i 33 alumnes procedents de diferents pobles de la comarca de La Safor, distribuïts a les tres escoles que l’Institut ha fundat: Gandia, Almoines i Ador, gràcies a la col·laboració amb els respectius ajuntaments. (més informació a www.collasafor.com)

La Safor a 31 d’agost de 2011

Josep Mª Bataller i Llàcer
Coordinador de l’Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor